Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

3 voordelen van een doorlopende reisverzekering

Ga je een paar weken op glamping vakantie aan het Gardameer of maak je een rondreis door Italië? Dan is het slim om na te denken over je verzekering. Neem je een kortlopende reisverzekering of juist een doorlopende reisverzekering en hoe bepaal je welke verzekering geschikt is? In dit blog zet ik 3 voordelen van een doorlopende reisverzekering voor je op een rij.

1. Zonder zorgen het hele jaar door op reis

Het grootste voordeel van een doorlopende reisverzekering vind ik dat je het hele jaar door zonder zorgen op reis kunt. Ga je bijvoorbeeld een weekendje weg met pasen of een weekje weg in de meivakantie, dan hoef je niet steeds weer een verzekering af te sluiten. Je denkt er één keer aan om je goed te verzekeren en stelt een bijpassend pakket samen en je hoeft er de rest van het jaar niet meer over na te denken. Heerlijk toch?

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

2. Je kunt je verzekering altijd wijzigen

Misschien denk je bij een doorlopende reisverzekering dat je hier voor altijd aan vast zit, maar niets is minder waar. Je kunt je verzekering gedurende het jaar gemakkelijk wijzigen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of maak je een reis buiten Europa, naar bijvoorbeeld Australië? Dan kun je gewoon de Wintersportdekking en Werelddekking aan zetten in je verzekering. Dit zorgt ervoor dat je ook tijdens deze bijzondere vakanties gewoon verzekerd blijft.

3. Geen onverwachte kosten

Tijdens je vakantie zijn problemen het laatste wat je wilt. Je wilt gewoon genieten van je vakantie. Maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Je koffer raakt kwijt bij de vlucht of er is iets met de auto. Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Zeker wanneer je de taal in een ander land niet spreekt, kan het soms lastig zijn eruit te komen met de lokale instanties. Het is dan natuurlijk fijn als je iemand uit Nederland kunt bellen voor hulp, zodat je er niet alleen voor staat op zo’n moment. De alarmcentrale van Centraal Beheer is bijvoorbeeld 24 uur per dag geopend. Waar je ook bent en wanneer er ook iets gebeurt, de alarmcentrale is altijd bereikbaar voor vragen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en weet je direct wat je verzekering allemaal vergoed.  

Denk er bij het boeken van je volgende vakantie eens over na of een doorlopende reisverzekering iets voor jou is. Voor mij werkt het, omdat ik meerdere keren per jaar naar het buitenland ga. Let er wel op dat je op tijd je verzekering wijzigt als je bijvoorbeeld dat jaar niet op wintersport gaat of geen verre reis kunt maken. Anders maak je onnodige kosten en dat is zonde!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl