Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

3x tips om een mooie sterrenhemel te zien

Kijk jij ’s avonds of ’s nachts wel eens omhoog om naar de sterren te kijken? Vaak is dit niet zo heel interessant, want in Nederland heerst er vaak bewolking. En als het dan eens een keer helder is, zie je waarschijnlijk niet veel sterren. Dit komt omdat er in Nederland veel lichtvervuiling is. Vooral in het westen van ons land. Toch is het echt wel mogelijk om een prachtig mooie sterrenhemel te zien, ook in Nederland. Hier drie tips voor de grootste kans op het zien van een prachtige sterrenhemel.

light-pollution-map

Ga naar een plek met zo weinig mogelijk lichtvervuiling

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar dankzij deze light pollution map kun je precies zien waar in Nederland je de meeste kans hebt op goed zicht op de sterrenhemel. Zo zie je dat in West-Nederland vanwege de vele kassen de lichtvervuiling enorm is. Een goede kans op een mooie sterrenhemel in Nederland heb je in het westen van Zeeland, het hele noord-oosten van Nederland (buiten de steden om), het oosten en delen van Limburg. De beste kansen zijn voor de Waddeneilanden. Daar is de luchtvervuiling zo klein, dat een mooie sterrenhemel bij een heldere nacht gegarandeerd is.

Laat je ogen wennen aan het donker

Ook als je niet zo veel moeite wilt doen om naar een van deze regio’s in Nederland te gaan, kun je met een paar simpele tips alsnog de kans op een mooie sterrenhemel vergroten. Zoek een plek op met weinig tot geen straatverlichting. Is er een park bij je in de buurt of woon je aan de rand van de stad dichtbij het platteland? Dan helpt het om hier heen te gaan. De straatlichten belemmeren namelijk de mogelijkheid om je ogen te laten wennen aan het donker. Want hoe minder licht je ogen binnenkomt, hoe groter je irissen worden waardoor je ogen veel meer licht binnenlaten en je de -eerst donkere- hemel beter gaat zien ’s nachts.

Het is om deze reden dan ook niet slim om je telefoon te gebruiken terwijl je naar de sterren probeert te kijken. En ik bedoel dan vooral de apps die veel wit licht gebruiken op je telefoon waardoor je irissen weel vernauwen. Zet de nacht-modus aan op je telefoon zodat je scherm zo donker mogelijk blijft. Hierdoor blijven je ogen gewend aan het donker. Als je telefoon dit niet heeft, zet dan je helderheid op zijn laagst.

star-gazing

Download een Star-watcher App

Een erg leuke en interactieve manier om niet alleen je kennis over de sterren te vergroten, maar ook het plezier te vergoten in het kijken naar de sterren. Ikzelf gebruik de App Star Walk 2 , waarin je je telefoon in de lucht kunt houden en de app automatisch door de magnetische kompas de sterren en de sterrenbeelden laat zien. Binnen no-time weet jij het koekenpannetje te herkennen, de grote beer, en de Poolster. Vaak kun je zelfs andere planeten als Mars of Jupiter zien!

Sterren bekijken op vakantie vanaf je bed? Dat kan! Bekijk hier ons aanbod van Airlodges.

airlodge-star-watching

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Village Conca d’Oro

Familie Winkels, 20 december 2016

Leuke activiteiten voor de kids!

Mooie ruime camping, goed onderhouden en een mooie ligging aan het Lagio Magiorre. Voor de kinderen leuke entertainment en speeltuin en natuurlijk het strand aan het meer. Mijn man en ik waren zonder kinderen maar ook dat was super. De verschillende dorpen. Wij zijn een dag naar Cannobio geweest, was erg leuk op de boulevard met veel terrasjes en winkels in het dorp. Met de ferry naar de eilanden geweest met mooie tuinen en een vleugje vroeger.

Bezocht Village Conca d’Oro in juli 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Airlodge.nl