Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Mijn 5 favoriete stranden op Sardinië; Hier moet je heen!

Sardinië is een prachtig eiland met nog veel mooiere stranden. Veel strandjes zijn vanaf het binnenland bereikbaar, maar anderen zul je alleen zien met een boottocht. Er worden dan ook veel dagexcursies georganiseerd waarmee je met een groep op de boot een aantal strandjes afgaat. Ik heb vijf van mijn favoriete stranden op Sardinië op een rijtje gezet. Een toffe vakantietip voor je volgende verblijf op Sardinië!

Stranden op Sardinië (2) via Airlodge.nl

Foto van Simon via Pixabay

Spiaggia della Pelosa

Het allermooiste strand van Sardinië is en blijft het Pelosa strand. Het is ondertussen een echte toeristische trekpleister en ook de Italianen gaan er graag heen. Wat dit strand zo mooi maakt is het kraakheldere water dat lange tijd ondiep blijft. Iets wat je vaker tegenkomt op de stranden op Sardinië. Ook heb je hier vanaf je handdoek een prachtig uitzicht op een klein eiland voor de kust. Op dit eiland zie je overblijfselen van een oude toren.

Stranden op Sardinië via Airlodge.nl

Foto van sweetlouise via Pixabay

Cala Luna

Dit strand bereik je niet zo makkelijk vanaf het vasteland. Vanuit het dichtstbijzijnde plaatsje Cala Fuili kan je er komen na een flinke wandeltocht. De meesten kiezen echter voor de boottocht. Dit is echt een aanrader, aangezien je onderweg veel mooie uitzichten tegenkomt! De grotten zorgen hier voor een aangename koele schaduw en het water heeft een diepblauwe kleur. Achter het strand ligt ook een leuk lokaal barretje.

Spaggia Su Giudeu

Su Giudeu is een wel heel bijzonder strand. Het zand is zacht en goudkleurig en het water is helder en ondiep. Een stukje van de kust ligt een eilandje waar je zelfs naartoe kunt lopen door het ondiepe water. Wat Su Giudeu zo bijzonder maakt zijn de flamingo’s! Je leest het goed. In de lagunes achter het strand leven deze roze gekleurde dieren. Dat is echter niet het enige mooie aan dit strand. Vanwege de riffen kan je hier namelijk ook leuk snorkelen en duiken!

Flamingo Stranden op Sardinië (4) via Airlodge.nl

Foto van Heidelbergerin via Pixabay

Cala Spalmatore

Cala Spalmatore is een van de strandjes in Nationaal Park La Maddalena. Dit gebied bestaat uit bijna 70 kleine eilandjes, waarvan Spalmatore het populairste strand is. Wellicht komt dit gebied je bekend voor. Hier zijn namelijk een aantal scènes gefilmd voor James Bond!

Cala Spinosa

De stranden om schiereiland Capo Testa vallen erg in de smaak bij duikers. Het is een van de mooiste gebieden van Sardinië. Op een heldere dag heb je vanaf hier zelfs uitzicht op Corsica. Het strand staat ook wel bekend als het schildpaddenstrand. Als je geluk hebt zie je er zelfs een lopen.

Schildpad Stranden op Sardinië (3) via Airlodge.nl

Foto van kormandallas via Pixabay

Zoek jij een leuke airlodge in de buurt op Sardinië? Kijk dan hier.

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl