Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

9x Sterrenregens; Wat wens jij?

Je ziet ze misschien niet vaak, maar jaarlijks zijn er een aantal sterrenregens die langs de aarde af suizen. In een nacht kun je dan meerdere vallende sterren zien. Het weer moet een beetje meezitten en je moet soms middenin de nacht uit je bed. Maar het is het helemaal waard! Hier heb je 9 data om je te helpen om de magie van sterrenregens mee te maken.

Vallende ster Airlodge

Foto: Federico Beccari via Unsplash

1: Boötiden

Als je deze meteorenzwerm wilt zien, moet je de nachten tussen 1 en 5 januari vrij houden! Zorg dat je van te voren even goed opzoekt wanneer de zwerm precies te zien is. De vallende sterren zijn namelijk maar een paar uur echt zichtbaar, maar je wilt ze zeker niet missen! Er komen op het maximum tientallen meteoren over Nederland.

2: Lyriden

Dit is een groep die vrij makkelijk te zien is. Tussen 16 en 25 april zijn er meerdere nachten wanneer er sterrenregens zijn om te zien, dus neem hier vooral de tijd voor. Als er niet zo veel bewolking is zul je zeker een paar vallende sterren spotten! Denk maar vast na over wat je wilt wensen 😊

3: Alpha Capricorniden

Van deze zwerm zul je geen tientallen meteoren per uur kunnen zien, maar je hebt hiervoor wel weken de tijd. Je hoeft je voor deze zwerm geen zorgen te maken dat je toevallig een keer vroeg op moet, want deze zwerm is actief gedurende een hele maand: tussen 11 juli en 10 augustus.

4: Perseïden

De Perseïden zijn rond dezelfde tijd te zien als de Alpha Capricorniden; namelijk tussen 13 juli en 26 augustus. De data zijn perfect, ze vallen namelijk in de zomer. Zo heeft bijna iedereen wel tijd om een nachtje in de tuin te gaan liggen en lekker naar boven te staren. Of spreek af met een groepje en breng een bezoekje aan het strand. Sommige nachten vallen er wel honderd vallende sterren in een uur.

5: Orioniden

Deze meteorenzwerm is actief tussen 4 oktober en 14 november. Als je geluk hebt met het weer kun je meerdere vallende sterren in een uur spotten.

6: Tauriden

De Tauriden zijn het langst actief van deze 9 zwermen. Tussen 1 oktober en 25 november heb je de kans om vallende sterren te zien. Soms zie je van deze zwerm hele bijzondere vallende sterren. Ze gaan namelijk langzamer dan normaal en er kan soms een vuurbol ontstaan, waardoor je ze veel beter kunt zien.

7: Leoniden

Van de Leoniden zijn gewoonlijk maar een paar meteoren per uur te spotten. Dit zal zijn tussen 5 en 30 november. In sommige jaren zijn er veel meer vallende sterren per uur, maar daarvoor moet je maar goed het nieuws in de gaten houden.

8: Geminiden

De Geminiden staat bekend als de mooiste meteorenzwerm van het jaar. De meeste vallende sterren zijn te zien rond 14 december, maar de zwerm is actief tussen 4 en 16 december. Veel van deze meteoren zijn erg goed te zien. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier wat tijd voor uit te trekken!

9: Ursiden

Als laatste hebben we de Ursiden. Hiervan zijn er maar een paar vallende sterren per uur te zien. Dit is tussen 17 en 23 december.

Hopelijk weet je nu beter wanneer je de meest zichtbare sterrenregens kan zien. Ga er even goed voor zitten en vergeet niet om een wens te doen!

Heb jij wel eens een sterrenregen gezien? Laat het ons weten!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl