Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

De mooiste kerststeden in Toscane

Familie, vrienden, gezelligheid en heel veel lekker eten. Dat is waar kerst voor mij om draait. En zo nu en dan is het meer dan leuk om tijdens de feestdagen op vakantie te zijn. Veel steden in de wereld veranderen dan in magische plekken die sfeervol verlicht zijn. Zo vind je ook genoeg kerststeden in Toscane die de moeite waard zijn om te bezoeken.  Nieuwsgierig welke dat zijn? Lees dan met me mee.

Kerst vieren in de hoofdstad van Toscane

De titel verklapt al om welke stad het gaat. Nog geen idee? De hoofdstad van Toscane is namelijk Florence, ook wel Firenze genoemd. Als Florence al op je bucketlist stond, dan overtreft deze stad in de maand december zeker je verwachtingen. Dankzij de mooie kerstverlichting, knusse sfeer en de grote kerstboom op het Piazza Duomo is Florence is zeker één van de mooiste kerststeden in Toscane. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de levensgrote kerststal gemaakt van terracotta. In Florence bewonder je verder ware kerstspektakels. Zo leggen ze hier in de nacht van 24 december een kindje in de kribbe en wordt het kerstverhaal zo levensecht! In de meeste kerken vind je daarnaast nachtmissen. Overdag struin je over de kerstmarkt bij de  Weihnachtsmarkt op het Piazza Santa Croce. Een Duitse naam in een Italiaanse stad? Juist, deze kerstmarkt is volledig in Duitse stijl!

de mooiste kerststeden in Toscane

Foto: Skeeze via Pixabay

De mooiste kerststeden in Toscane: Arezzo

Ben je dol op kerstmarkten? Groot gelijk! Zelf houd ik ook van kerstmarkten en bezoek ik er jaarlijks wel één. Al is dat vaak in Duitsland, omdat deze om de hoek van de deur liggen, vind je ook in Toscane prachtige kerstmarkten. Eén van de grootste kerstmarkten van het land bevindt zich in Arezzo. Hier wandel je rustig langs de talloze kleine houten kraampjes, waar je kunt genieten van gerechten uit Tirol. Maar op deze kerstmarkt kun je ook meedoen aan leuke activiteiten. Met een ijsbaan, reuzenrad, en nog meer activiteiten, kun je je hier met gemak een hele dag vermaken. Dit jaar is de kerstmarkt in Arezzo nog geopend tot en met 26 december. Geen zorgen, je bent nog op tijd om een vlucht te boeken naar Arezzo om dit magische winterwonderland te aanschouwen!

de mooiste kerststeden in Toscane

Foto via Pixabay

Proef van de kerstsfeer in Siena

Als laatste in dit rijtje van de mooiste kerststeden in Toscane hoort Siena zeker te weten thuis! Tijdens de feestdagen kun je hier heerlijk genieten van de lekkerste gebakjes. Dus ben je net als ik dol op zoete delicatesse? Siena is the place to be. Wat je zeker moet proberen is ”cavallucci”. Dit is een biscuitje gemaakt van bloem, honing en suiker. Maar wat dacht je van een soortgelijke fruitcake? In dat geval wil je Panforte proberen!

Daarnaast wordt ook Siena omgetoverd in een waar sprookje dankzij alle verlichting en andere kerstversieringen. Zelf vond ik Siena echt een prachtige stad tijdens de kerst.

de mooiste kerststeden in Toscane

Foto: Antônia Felipe via Unsplash

Om jouw zoektocht alvast makkelijker te maken, hebben wij een kleine aanbod aan accommodaties in Toscane. Klik hier om te kijken welke dat zijn!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl