Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Een heerlijk vooruitzicht: een zomer aan het Gardameer

Niks meer om je op te verheugen? Wij weten hier wel raad mee. Plan een vakantie aan het Gardameer en laat de voorpret beginnen. Niet voor niets vertrekken ieder jaar vele Nederlanders naar het grootste meer van Italië om hier hun zomer door te brengen. Benieuwd waarom niemand uitgekeken raakt op deze geliefde vakantiebestemming? Lees dan snel mee!

Lago di Garda!

De wateren van het Gardameer dragen een rijk verleden met zich mee. Ooit was het de woonplek van de Romeinen. Nu is het een van de populairste vakantiebestemmingen. Wij snappen wel waarom! Het maakt niet uit of je nu met een boot over het meer vaart of wandelt door het Italiaanse landschap. Overal waar je kijkt is het prachtig. Aan het 51,6 km lange meer is voor iedereen wat te beleven. Geniet van de zon onder het genot van een echte Italiaanse gelato of struin langs de vele boetiekjes aan de boulevard. Wil je veel zien in korte tijd? Dat komt goed uit! Er is namelijk veel te beleven op korte afstand van het Gardameer.

Het charmante Lazise

Laat je verrassen door de charme van dit middeleeuwse stadje. De goed bewaard gebleven stadsmuur en fresco’s vertellen je meer over de geschiedenis van Lazise. Begin je bezoek aan deze stad in het historische centrum en kijk met je eigen ogen naar de bijzondere muurschilderingen en beeld je in hoe het vroeger was. Even genoeg cultuur en geschiedenis gezien? Eindig dan je dag bij de knusse haven met vele vissersboten en geniet van een lekkere Italiaanse pasta in een van de vele restaurants.

De haven van het charmante stadje Lazise aan het Gardameer in Italië.
Foto van Bernd Hildebrandt via Pixabay.

De Romeinse tijd herbeleven

Cultuurliefhebber? Dat komt goed uit! In Sirmione zijn namelijk kasteel La Rocca Scaligera en de grotten van Catullus te vinden. Deze bezienswaardigheden vertellen je alles over de Romeinse tijd. Even bijkomen van het wandelen door de straatjes van het centrum van Sirmione? Ga dan het water op voor een rondvaart op het felblauwe water van het Gardameer.

De Kasteel La Rocca Scaligera in het plaatsje Sirmione aan het Gardameer in Italië.
Foto van Kordula Vahle via Pixabay

Luxe in Salò

Stiekem een luxe liefhebber? Dan is een bezoek aan Salò zeker de moeite waard. Kronkelende steegjes en paden brengen je naar deze luxe en elegante badplaats. Struin over een van de mooiste boulevards van het Gardameer, de Lungalago Zanardelli.

De mooiste boulevard Lungalago Zanardelli in Salò aan het Gardameer in Italië
Foto van Hans Braxmeier via Pixabay

Wakker worden met een prachtig uitzicht

Wil je wakker worden met een bijzonder uitzicht op het meer? Dat kan! Als je overnacht in een Airlodge op de hooggelegen campings La Rocca en Weekend is een panoramisch uitzicht gegarandeerd. Kun je niet wachten om de zomer van 2021 door te brengen in het zonnige Italië? Boek dan snel je accommodatie. Ci vediamo in Italia!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl