Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Een ‘Staycation’ zoals een vakantie in een Airlodge

Het voorjaar komt er alweer snel aan, alleen gaat de lockdown met ons mee. Geen gejammer, want een ‘staycation’ is wellicht net zo leuk als even weggaan. Je hoeft voor een vakantiegevoel namelijk helemaal niet ver te reizen! Je kunt zelfs thuis het vakantiegevoel omhoog halen. Er zijn uiteindelijk meerdere redenen om een vakantie thuis te vieren, naast de lockdown. Bijvoorbeeld als je krapper bij kas zit of juist voor andere dingen spaart. Er zijn ook mensen die geen lange reizen maken in verband met het milieu. Kortom een ‘staycation’ is zo verkeerd nog niet. Een ander voordeel aan een vakantie thuis vieren, is de rust om je heen. Ben je benieuwd hoe je een ‘staycation’ houdt? Lees gezellig mee!

De huishoudelijke taken

Tijdens een vakantie doe je het allerliefste zo min mogelijk tot geen huishoudelijke klusjes. Zorg er daarom voor dat al die klusjes gedaan zijn voordat de ‘staycation’ begint. En als extra ‘statement’, één week de was niet doen kan makkelijk.

foto van Chloe Skinner via Unsplash

Het diner

Op vakantie eet je vaak overheerlijke en lokale gerechten. Nu kan je in Nederland hier zeker iets anders, maar leuks op verzinnen! Bedenk vooraf alvast een heerlijk weekmenu en doe vast inkopen. Kies wat luxere producten uit en het vakantiegevoel stroomt al binnen! Ontbijt bijvoorbeeld met lekkere afbakbroodjes en maak ’s avonds een keer een driegangen menu.

Foto van Caroline Attwood via Unsplash

Een vakantie in Hintergarten

Hintergarten is het Duitse woord voor achtertuin, maar komt toch een stuk leuker over! Er valt natuurlijk heerlijk te bakken in de zon tijdens de ‘staycation’. En hierbij komt een tuin natuurlijk van pas! Alhoewel een tuin ook de perfecte bestemming is om heerlijk te barbecueën. Je kookt namelijk tijdens een vakantie zo min mogelijk, dus barbecueën is een perfecte oplossing! Maak vast je tuin zomerklaar en geniet van een te gekke ‘staycation’!

Foto van Shaun Montero via Unsplash

De zomermindset krijgen

Je hoeft natuurlijk niet te reizen, geen tent of caravan op te zetten en geen spullen uit te pakken. Het is eigenlijk meteen genieten geblazen! Om je ‘staycation’ als een échte vakantie te laten voelen, moet je de ‘staycation’ als een échte vakantie behandelen. Lees je graag boeken en tijdschriften tijdens een vakantie? Doe dat dan nu ook! En hiernaast is het ook belangrijk om je werktelefoon en laptop een weekje op te bergen. Want het is nu alleen maar verleidelijker om even snel je mail te checken, maar dat is geen optie tijdens een ‘staycation’. Geniet nu juist van een welverdiende rustweek!

Foto van Joel Muniz via Unsplash

Zorgen voor een extra vakantiesfeertje

Google alvast allerlei leuke activiteiten in jouw omgeving voor de ‘staycation’. Bijvoorbeeld een dagje strand, een bootje huren of een mooie fietstocht. Wat verder nog bij een vakantie/’staycation’ hoort is de ‘luxe’. Haal bijvoorbeeld een luxe bodylotion en zeep om jou in de vakantiestemming te brengen. En hiernaast haal je 9 van de 10 keer vers fruit op vakantie. Denk hierbij aan: mango, kersen, watermeloen of aardbeien. Een heerlijk tussendoortje om iedereen extra te verwennen!

Foto van Brenda Godinez via Unsplash

Kijken jullie al uit naar zo’n ‘staycation’?

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Airlodge.nl