Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Koken in je Italiaanse airlodge

Een airlodge is werkelijk van alle gemakken voorzien. Zo beschikt deze glamping accommodatie onder andere over een compleet ingerichte keuken en een eethoek (binnen én buiten). Deze moeten natuurlijk gebruikt worden. Dit kan perfect tijdens een Italiaans diner. Waarschijnlijk krijg je al genoeg pizza en ijs binnen, dus voor de variatie kun je natuurlijk zelf ook gaan koken in je Italiaanse airlodge. Pasta is makkelijk, Italiaans én lekker!

Koken in je Italiaanse airlodge

Zelf koken is vaak net zo gezellig en lekker (misschien wel lekkerder) als in een restaurant. De Italianen maken de pastasaus natuurlijk niet uit een pakje, maar met verse ingrediënten. Dit kan jij natuurlijk ook! Daarom heb ik twee makkelijke Italiaanse pastarecepten voor je uitgezocht om te maken in je airlodge. Maar in een airlodge zitten vaak toch maar twee kookpitten? Klopt! Meer heb je ook niet nodig voor deze simpele maar lekkere gerechten.

Pasta Carbonara: de échte

Iedereen kent deze lekkere pasta met een romige saus en spekjes wel, terwijl in het originele recept helemaal geen room voorkomt! Dit gaat er wel allemaal in: 300 gram spaghetti, 250 gram spekjes, 200 gram Italiaans kaas (Parmezaanse kaas, Grana Padano of Pecorino), 3 eidooiers, 1 heel ei, 1 ui, 2 tenen knoflook (meer is lekkerder), zwarte peper en zout. Eventueel kun je ook nog groente toevoegen. Zo houd je je vakantie toch nog een beetje gezond! Met deze ingrediënten heb je in ieder geval genoeg voor vier personen. De bereidingswijze vind je op deze website. Al met al ben je maar zo’n half uurtje bezig.

Koken in je Italiaanse airlodge

Pasta Toscana

Een aantal airlodges op onze website vind je in Toscane, één van de meest historische en veelzijdige regio’s van Italië. Tijdens je verblijf in één van de airlodges in deze regio, is een pasta toscana maken natuurlijk een uitstekend idee! In deze streek worden bovendien wijnen van goede kwaliteit geproduceerd. Samen met Piemonte staat Toscane bekend als de beste wijnstreek van Italië. Misschien ken je de Chianti wijn wel. In Toscane, ten zuiden van Florence, vind je namelijk heel veel Chianti-wijnvelden. Deze rode wijn is aardig prijzig, maar heel erg lekker!

Wat heb je precies nodig voor vier personen? De pasta kun je uiteraard zelf kiezen, maar penne is toch wel de meest gebruikte pastasoort bij dit gerecht. Deze ingrediënten moet je in de lokale supermarkt halen: 400 gram penne, 300 gram kipfilet, 300 gram sperziebonen, 4 tomaten, tomatenpuree (2 theelepels), knoflook (2 teentjes), 1 rode ui, oregano (1 theelepel) en basilicum (handje vol). Verder heb je 200 ml water nodig en peper en zout om het gerecht op smaak te brengen. In totaal ben je nog geen half uur bezig. De bereidingswijze vind je op deze website.

Koken in je Italiaanse airlodge

Nagenieten

Tenslotte nog een laatste tip. Deze gerechten zijn natuurlijk ideaal om in je airlodge te bereiden, maar kook deze gerechten ook weer eens als je thuis bent. Neem bijvoorbeeld je favoriete Italiaanse kaas mee terug. Wanneer je dan weer met z’n allen aan tafel zit en één van deze pasta’s eet, krijg je toch weer een beetje dat vakantiegevoel!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl