Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Leuke uitstapjes aan het Lago Maggiore

Vanuit Camping Village Conca d’Oro is het leuk om het Lago Maggiore verder te ontdekken. Dit is echt de ideale bestemming om met het gezin heen te gaan. Vanwege de ligging net over de grens in Italië is de reis goed te doen, ook voor kleinere kinderen. Bovendien zijn er veel leuke uitstapjes in de buurt die leuk zijn voor het hele gezin. Daarom geef ik je een aantal tips voor leuke uitstapjes aan het Lago Maggiore!

Cannobio

Op zo’n 30 kilometer van Conca d’Oro ligt het gezellige stadje Cannobio. Het is één van de meest geliefde stadjes aan het meer, vanwege de pittoreske uitstraling die het heeft. Als je hier door de straten struint, krijg je echt dat Italiaanse vakantiegevoel. Cannobio heeft een mooie promenade langs het water, een haven en een stukje historisch centrum. Daar vind je een middeleeuwse kerk en een kerk uit de barok. Leuk voor de kids: je kunt heerlijke gelati (ijsjes) eten aan de boulevard.

Cannobio

Foto via Pixabay

Locarno

Locarno is net wat verder rijden en ligt aan het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore. Maar het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze stad! Het heeft een wat groter historisch centrum, met onder andere een archeologisch museum en een grote laat-middeleeuwse kerk. Ben je in augustus in Locarno, dan moet je zeker eens naar een film tijdens het Festival di Locarno. Dit is een filmfestival dat 11 dagen duurt, waarbij verschillende cultuurfilms worden getoond. Niet alleen Italiaanse films, want dit jaar staat er onder andere een Nederlandse film met Carice van Houten in de hoofdrol op het programma.

locarno

Foto via Pixabay

Borromeïsche eilanden

Een leuk uitstapje met het gezin is een boottocht naar de Borromeïsche eilanden. Die liggen midden in het Lago Maggiore! Zo ontdek je het meer eens van de andere kant en kun je echt quality time met het gezin doorbrengen. De dichtstbijzijnde opstapplek vanuit Conca d’Oro is het stadje Stresa, 7 kilometer rijden.

lago maggiore

Foto via Unsplash

Heb je nog een leuke tip voor een uitstap aan het Lago Maggiore? Laat het ons weten!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl