Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Leukste bezienswaardigheden van Rome

Als tiener ging ik met een groep vrienden naar Rome. Dit was tevens ook mijn eerste Italiaanse stad die ik bezocht. Ik herinner me nog zó goed hoe mooi ik het daar vond. Wat heb ik genoten van de Italiaanse keuken, gastvrijheid en de cultuur. Op het gebied van bezienswaardigheden blinkt Rome echt uit. In dit blog zet ik de zes leukste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje. Lees je mee?

Bezienswaardigheden in Rome

Foto: Carlos Ibáñez via Unsplash

Forum Romanum

Bewandel het oude centrum van Rome en maak mee hoe de Romeinen vroeger hebben geleefd. Forum Romanum was het oude centrum van Rome. Koopliederen verdienden hier hun geld, ambtenaren maakten belangrijke beslissingen en mensen verzamelden zich om over politiek te praten. Hier vind je dus nog veel overblijfselen en ruïnes uit deze tijd. Om toegang te krijgen moet je aan de kassa wel een ticket kopen. Gouden tip: koop de kaartjes van te voren online. Dat is meestal goedkoper en vaak zijn er combi-deals met andere bezienswaardigheden. Hoe minder geld je kwijt bent, hoe beter toch?

bezienswaardigheden van Rome

Foto: Danalh via Pixabay

Spaanse Trappen

Ontmoet andere reizigers of locals bij de populaire trekpleister van Rome: de Spaanse Trappen. Dit is een van de bekendere bezienswaardigheden van Rome waar iedereen bij elkaar komt. Vooral in de avond wordt het mooi verlicht en is het een en al gezelligheid. Wil je mooie bloemen spotten? In de lente worden de trappen mooi versierd met prachtige gekleurde bloemen. Rust lekker uit op de trappen, neem de omgeving in je op of doe sportief en ren de trappen op en neer met de kids. Alles kan bij de Spaanse Trappen!

Engelenburcht

De naam verklapt het al een beetje. Engelenburcht oftewel Castel Sant’angelo is een burcht in Rome en meteen ook een van de mooiste bezienswaardigheden van Rome. Waarom is dit een van de mooiste burchten? Nou omdat het achterliggende verhaal zó boeiend en magisch is, dat je in het verhaal wordt meegesleept. Het ging namelijk om een paus die God smeekte om een einde te maken aan de pestplaag die er toen heerste. Aartsengel Michaël verscheen en het einde van de pestplaag was in zicht. De paus bouwde ter ere aan de aartsengel Michaël een kapel. Vandaag de dag is het kapel en de standbeeld van de aartsengel nog steeds te bewonderen. Pak je camera of telefoon erbij, want niet alleen is het uitzicht prachtig, ook schiet je hier de mooiste foto’s.

bezienswaardigheden van Rome

Foto: Michele Bitetto via Unsplash

Trevifontein

Een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Rome, en tevens ook een van de mooiste, is de Trevifontein. Haal je camera en muntgeld uit je zakken, want deze toeristenplek moet vastgelegd worden en er moet natuurlijk een geluksmuntje in de fontein gegooid worden! De mythe voor het gooien van een muntje is om met je rug naar de fontein staan, je ogen te sluiten en aan Rome te denken terwijl je met je rechterhand over je linkerschouder het muntje met een boog in de fontein gooit. Gooi je twee muntjes, dan ontmoet je je geliefde in Rome en het gooien van drie muntjes leidt tot een huwelijk of een scheiding. Hoeveel muntjes ben jij van plan om te gooien?

Sint-Paulus buiten de muren

Deze pauselijk basiliek is iets minder populair onder de toeristen, maar dat maakt het zeker niet slechter op. Loop de mooie binnenplaats op, waar de zonnestralen je verwelkomen. Ontdek het interieur en de mooie schilderingen. Ga weg van alle drukte van Rome en neem de tijd om alles te verkennen zonder al te veel mensen om je heen. Heerlijk toch? Let je er wel op dat je geen korte kleren aandoet? Neem voor de zekerheid een sjaal mee die makkelijk als rok geknoopt kan worden of over je armen heengeslagen kan worden, want armen en benen moeten bedekt blijven om toegang te krijgen.

Colosseum

En als laatste op het lijstje van de mooie bezienswaardigheden van Rome, mag het Colosseum echt niet overgeslagen worden. Bezoek het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk, waar gladiatoren vroeger met elkaar vochten of het opnamen tegen gevaarlijke dieren. Wist je trouwens dat het amfitheater ook nog eens verkozen is tot een van de zeven wereldwonderen? Nog meer reden dus om Rome op jouw reislijst te zetten!

bezienswaardigheden van Rome

Foto: Mathew Schwartz via Unsplash

Bekijk ons aanbod aan accommodaties in Rome voor de leukste kindvriendelijke campings. Blu International Campin scoort hoog bij de bezoekers en Europing ligt mooi gelegen midden in het bos. De kinderen zullen de tijd van hun leven krijgen op deze campings! 

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl