Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Ontdek sprookjesachtig Venetië

Nauwe kronkelende straatjes, kleine grachtjes, pendelende bootjes en schitterende gebouwen vormen het decor van de stad Venetië. Reisliefhebbers kunnen in de stad Venetië werkelijk waar hun hart ophalen. Lekker rondstruinen over de gezellige marktjes, wat proeven uit de Italiaanse keuken of aan boord stappen van een gondel om zo Venetië te ontdekken. Venetië is werkelijk prachtig en de foto’s in dit blog liegen er dan ook niet om.

Romantiek

Wie denkt aan romantische steden denkt al snel aan Parijs. Toch behoort Venetië ook tot een van de meest romantische steden van Europa. De nauwe straatjes, het heerlijke eten en de bijzondere sfeer dragen hieraan bij. Stap aan boord van een gondel en ontdek Venetië vanaf het water. Kruip dicht tegen elkaar aan, trek het dekentje over je heen en vaar onder eeuwenoude bruggetjes door.  Venetië is sprookjesachtig te noemen vooral in de avond wanneer lichtjes de stad kleurrijk verlichten.

Wat maakt de stad zo bijzonder?

Het meest bijzondere aan de stad Venetië is natuurlijk wel de ligging. De stad ligt namelijk op verschillende eilandjes van een lagune waardoor het transport uitsluitend mogelijk is via het water. Honderden bootjes varen dan ook af en aan voor het bevoorraden van winkels en voor het brengen van toeristen. Een van de hoogtepunten van Venetië is natuurlijk het bekende San Marcoplein. Dit plein is omringd door prachtige gebouwen waaronder de San Marco basiliek. Deze basiliek kent adembenemende details door het vele mozaïekwerk. Wanneer je door de nauwe straatjes verder wandelt kom je bij de Canal Grande. Vanaf de Rialtobrug heb je een prachtig uitzicht over het grootste en belangrijkste kanaal van de stad en kun je de vele prachtige paleizen die langs het water staan bewonderen.

Verblijftip: Camping Ca’ Pasquali

Als je op zoek bent naar een goede uitvalbasis voor het ontdekken van Venetië dan is camping Ca’ Pasquali een aanrader. Deze camping is ideaal voor gezinnen met kinderen door het uitgebreide animatieprogramma en een zwemparadijs. De camping biedt unieke overnachtingsmogelijkheden zoals verschillende airlodges en lodgetenten. Daarnaast beschikt de camping onder andere over een kinderdisco, een grote speeltuin, beachvolleybalveld en een voetbalveld. Kortom je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Hopelijk heeft dit blog je geënthousiasmeerd en sta je te trappelen om het sprookjesachtige Venetië te ontdekken!

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl