Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Slim inpakken: hoe doe je dat?

Zodra het tijd was om op vakantie te gaan, liep ik ieder jaar weer tegen hetzelfde probleem aan. Mijn koffer ging niet dicht doordat ik veel te veel meenam. Aangezien ik ook nog eens op het allerlaatste moment inpakte voordat ik richting het vliegveld ging, leverde dit regelmatig wat stress op. Het resultaat: ik gooide willekeurig wat kleding uit mijn koffer waardoor het ook nog eens een rommel werd. Zucht. Sinds ik een aantal tips leerde voor het slim inpakken van bagage heb ik dit probleem niet meer. Daarom deel ik vandaag mijn beste tips met jullie om eenvoudig je koffers te kunnen pakken en nooit meer teveel mee te nemen. Lees je mee?

Bagage - Airlodge.nl

Foto van Tookapic via Pixabay

1. Wees selectief in welke kleding je meeneemt

Dit lijkt een open deur en dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Echter denk je vaak dat je al selectief hebt ingepakt, maar kom je er na je vakantie toch achter dat je de helft van je kleding ongedragen is. Zonde! De ultieme tip hiervoor is om items te kiezen die je goed kan combineren. Maak van te voren setjes en kijk wat leuk staat bij elkaar. Items waar je bij voorbaat al over twijfelt of je ze gaat dragen kun je ook beter thuislaten.

2. Maak een lijst

Om stress op het laatste moment te voorkomen is het handig om een standaard inpaklijst te maken. Aan de hand van dit template heb je snel overzicht van wat je mee moet nemen en zul je niks vergeten. Handig om deze lijst er ieder jaar weer bij te pakken zodra het tijd is om op vakantie te gaan. Slim inpakken to the max!

Travel notes - Airlodge.nl

Foto van Chimene Caspar via Unsplash

3. Rol je kleding op

Hoewel je dit misschien niet zou verwachten, is de manier waarop je kleding meeneemt ook van invloed op hoeveel je mee kunt nemen. Het is namelijk mogelijk om op verschillende manieren je kleding in te pakken, maar het oprollen van kleding is de beste manier. Niet alleen vermijd je zo vouwen en kreukels, ook vul je zo nog wat onbenutte ruimte op.

4. Kijk naar wat in de airlodge aanwezig is

Aangezien de airlodge een ruime en luxe ingerichte glamping accommodatie is, zijn er een aantal zaken die je misschien wel helemaal niet in hoeft te pakken. Bijvoorbeeld beddengoed of handdoeken. Dit zijn vaak spullen die enorm veel ruimte innemen, waardoor het verstandig is om dit even te checken.

5. Maak gebruik van mini’s of deel

Naast voldoende kleding wil je natuurlijk ook de benodigde verzorgingspullen meenemen. Net als kleding nemen grote spuitbussen, flessen en potten vaak veel ruimte in terwijl je het bij lange na niet opmaakt. Zorg daarom dat je kleine verpakkingen inslaat. Reis je met vrienden of vriendinnen? Spreek dan af wie wat meeneemt. Zo zorg jij voor een shampoofles en je reismaatje voor een fles douchegel.

6. Schaf packing cubes aan of carbags

Om je bagage geordend te houden, is het slim om parking cubes te gebruiken. Deze zijn er voor alle soorten en maten koffers. Reis je met de auto? Dan is het slim om carbags aan te schaffen. Dit zijn op maat gemaakte tassen voor jouw auto. Als je de spullen per gezinslid in een tas stopt, houd je het overzichtelijk en georganiseerd. Een achterklep die niet meer dicht past is verleden tijd!

Auto - Airlodge.nl

Foto van Bernd Sold via Unsplash

Dat waren mijn tips voor het slim inpakken van bagage. Veel succes met inpakken! 

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl