Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Airlodge huren aan de Adriatische kust

Een leuke bestemming voor een strandvakantie is de Adriatische kust! De Adriatische Zee is het tweede bekken van de Middellandse Zee, die er om bekend staat om haar heldere waters en haar aangename temperatuur. En wat is er leuker dan kamperen? Glamperen! Of wel: kamperen met een vleugje glamour. Een Airlodge huren aan de Adriatische kust is dit alles gecombineerd!

Vakantie aan de Adriatische Kust

De naam van de Adriatische Zee komt oorspronkelijk van het stadje Adria, een oude Romeinse haven. Tegenwoordig ligt deze stad eigenlijk al lang niet meer aan het water. De Adriatische kust is eigenlijk al vanaf die tijd een populaire vakantiebestemming. Er is hier dan ook van alles te doen: culturele bezienswaardigheden, heerlijk eten en natuurlijk een lekker dagje strand.

Deze kust aan de oostzijde van Italië verbindt verschillende Italiaanse regio’s met elkaar: de Venetiaanse Rivièra, Le Marche en Emilia Romagna, waaruit de Rivière veruit de populairste is. De grootste toeristische trekpleister in deze streek is dan ook Venetië: de stad die bestaat uit meer dan 100 eilanden, rivieren, kanalen en bruggen. Maar ook de toeristische badplaats Rimini in Emilia Romagna ligt hier.

De Adriatische kust staat bekend om haar mooie stranden. Sommigen zeggen dat je hier zelfs de mooiste stranden vindt ter wereld. Of dit echt zo is, durven wij niet te zeggen, maar wat we wel weten is dat de stranden erg schoon zijn. Veel stranden hier zijn dan ook bekroond met de blauwe vlag. Wel handig om te weten: mocht je een echt zandstrand willen, dan kun je beter wat noordelijker blijven. Terwijl de zuidelijkere stranden vaak minder toeristisch zijn: hier vind je meer lokale bewoners en is het dus wat rustiger.

Een Airlodge huren aan de Adriatische kust

Een originele manier om je vakantie door te brengen is het huren van een Airlodge: een tent en een huisje in één. Twee etages onder een tentdoek met uitzicht op de sterrenhemel: een aparte ervaring. Op verschillende campings langs de Adriatische kust kun je deze complete accommodatie huren. Het is een echte glamping-residence: comfortabel kamperen, want de Airlodge is voorzien van een volledig ingerichte keuken, een eigen badkamer en comfortabele slaapplaatsen voor iedereen. Beneden is er een bedstee voor de kids, en boven hebben papa en mama een heerlijk ruim bed. Buitenleven bij de Airlodge doe je op het balkon of het terras, of door de tentluifel helemaal open te klappen. Een completer kampeermiddel kun je je niet voorstellen.

Een ander soort verblijfsmiddel aan de Adriatische kust? Kijk dan eens op Adriatico.nl

Airlodge kenmerken

  • 24 m2
  • 4 personen

 

 Ruime, houten accommodatie

 Twee verdiepingen

 Compleet ingericht

 Eigen badkamer

Pagina delen

Atlantic Club Montalivet - Airlodge.nl
7,8

Atlantic Club Montalivet

Les Landes, Frankrijk

  • 400 meter van het strand
  • Kinderboerderij
  • Waterparadijs

Na slechts 400 meter lopen sta je met je voeten op het zandstrand. Zwemkleding aan en je surfles kan beginnen. Verblijven doe je in een safaritent of Airlodge.

Airlodge.nl