Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Luxe accommodatie huren in Toscane

Toscane: een van de meest authentieke Italiaanse regio’s. De regio die bekend staat om haar pasta’s, wijnen en glooiende heuvels. Wie Toscane zegt, zegt eigenlijk gelijk: genieten. Het is een populaire vakantiestreek, geroemd om haar prachtige omgeving, maar ook door de prachtige steden die je hier vind. Een luxe accommodatie huren in Toscane is dan ook echt het toppunt van vakantie!

Toscane

Door haar vele mogelijkheden, is Toscane een favoriete bestemming voor veel Nederlanders. Of je nu kiest voor een vakantie in de natuur in het groene hart van Italië of kiest voor een strandvakantie voor de Toscaanse kust: het is allemaal even mooi. Deze geliefde Italiaanse regio heeft ook een rijke geschiedenis, met de Etrusken als eerste bevolking. De rijke geschiedenis heeft ook nog steeds duidelijke sporen in de vele dorpen en steden. Zo vind je in het dorpje Volterra nog resten van deze beschaving en ook in Arezzo heb je het gevoel dat je terugreist in de tijd.

Maar de Renaissance was een echte hoogtij periode voor Toscane. Veel grote schrijvers uit deze tijd komen uit deze regio. Denk bijvoorbeeld aan Macchiavelli, Petrarca en Dante. Maar ook enkele grote kunstschilders vinden in Toscane hun thuisplaats. Dit waren echter niet alleen Italiaanse schilders: vanuit heel Europa gingen kunstenaars in Toscane in de leer. Het is dan ook niet raar om een Hollands dorpje geschilderd te zien in een Italiaans landschap. Deze roemrijke en kunstzinninge geschiedenis maakt Toscane uitermate geschikt voor een cultuurrijke vakantie.

Een andere reden waarom Toscane zo geliefd is, is het culinaire leven. Hoewel we Italië sowieso kennen van haar pasta’s en pizza’s, is het Toscane dat hierin de kroon spant. Daarnaast kun je hier ook genieten van een goed glas wijn uit een van de vele wijngaarden.

Een luxe accommodatie huren in Toscane

Genieten van de prachtige cultuurrijke geschiedenis van Toscane, haar natuurschoon en van steden als Rome, Pisa en Florence doe je natuurlijk in stijl. Een luxe accommodatie huren op een camping: “glamping”. Dit zorgt ervoor dat je het natuurlijke gevoel en de vrijheid hebt van kamperen, maar de luxe en het gemak van een hotel. Een echte glamping-accommodatie is bijvoorbeeld de Airlodge. Een hybride tussen een huisje en een tent: stoer canvas met een houten frame omhullen een verblijf met twee verdiepingen! Op de begane grond vind je een uitgebreide keuken, je eigen sanitair met douche en toilet en een bedstee voor de kids. En boven wacht een heerlijk tweepersoonsbed onder de sterrenhemel.

Het allerliefste ben je tijdens de vakantie natuurlijk buiten: daarom kun je bij de Airlodge heerlijk genieten op het houten terras voorzien van een luxe tuinset en twee ligstoelen of ’s avonds ontspannen met een glas wijn op je eigen balkon! Ben je met zes personen? Kies dan voor een Airdreamer!

Pagina delen

9

Village Conca d’Oro

Familie Sterk, 20 mei 2019

Prachtige ligging aan het meer

Ervaring

Mooie en schone camping met een prachtige ligging direct aan het meer!

Tips in de omgeving

De 3 eilanden die in het meet liggen, Mergozzo aan het Lago Mergozzo, Stresa , Verbania, Lago ‘d Orta, Motaronne prachtig uitzicht boven op de berg! Botanische tuin Villa Taranto. Oftewel: Genoeg te zien in de omgeving!

Bezocht Village Conca d’Oro in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Airlodge.nl