Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Tip: bezoek Salò

Ik ben een aantal jaar achter elkaar naar het Gardameer op vakantie geweest en ik kan je vertellen: van het Gardameer kun je nooit genoeg krijgen! Mocht je dit jaar een bezoekje brengen aan de westkant van het Gardameer, sla dan ook zeker de badplaats Salò niet over. In dit blog geef ik je drie redenen waarom je Salò moet bezoeken.

1. Een luxueuze en elegante badplaats

Als er iemand is die van een beetje luxe op vakantie houdt, dan ben ik het wel. Mede dankzij de mooie grote boulevard, de Lungolago Zanardelli, heeft Salò een luxe uitstraling. Over de boulevard wandel je van de ene naar de andere kant van de stad. Je kunt hier heerlijk vertoeven op een warme zomerse dag en even afkoelen in het koele water van het Gardameer. Tijdens je wandeling over de boulevard heb je geen last van auto’s, want deze is geheel autovrij.

Salò_Lungolago_panchina

2. De dom van Salò

Sinds ik in Utrecht woon en vanuit mijn kamer een prachtig uitzicht op de dom heb, ben ik altijd benieuwd naar net zulke gebouwen in het buitenland. Salò kent zo’n dom. Deze dom is het belangrijkste bouwwerk van de stad en is gebouwd in 1452. De kerk kent een Gotisch-Venetiaanse stijl en binnen in de kerk zijn een boel prachtige kunstwerken te bewonderen. Kijk hier goed om je heen, want je vindt elke keer weer iets nieuws.

Salò stad

3. Via San Carlo

Zin om te shoppen? Dan zul je je zeker vermaken aan de Via San Carlo, de grootste winkelstraat van Salò. De straat ligt parallel aan de boulevard en je kunt hier buiten de siësta allerlei schattige boetiekjes en grote winkels binnenlopen. Tijdens de siësta kun je weliswaar geen bezoekje brengen aan de winkels, maar ook dan kijk je je ogen uit: de gekleurde gevels stralen in de zon.

Op vakantie naar het Gardameer? Zie hier onze bestemmingen aan het Gardameer. 

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl