Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Wijn proeven in Toscane

Een vakantie in een airlodge in Toscane op de planning staan? Goede keuze! Het glooiende lanschap met zijn wijngaarden is niet alleen prachtig om te zien. Want in Toscane worden, zoals je ongetwijfeld weet, de allerbeste wijnen geproduceerd. In dit blog vertel ik je alles over wijn proeven in Toscane!

Op wijntour

Wandelen door de wijngaarden. Wijnranken die perfect naast elkaar staan en waar je precies tussendoor kunt lopen. Ik raad aan om eens een bezoek te brengen aan een wijnboerderij. De eigenaren organiseren in veel gevallen rondleidingen. Zo kom je echt alles te weten over hoe wijn geproduceerd wordt en kun je na afloop (uiteraard) proeven. Het is geweldig om te zien hoe gepassioneerd deze mensen zijn in hun vak. En ik begrijp het wel, want wat een vrijheid!

Wijn proeven in Toscane

Ga langs bij een wijnwinkel

Naast een wijntour waarbij je wandeld door de wijngaarden en de wijnen kunt proeven moet je ook even binnenstappen in een wijnwinkel. Sommige wijngaarden hebben hun eigen winkeltje waar ze de wijnen die ze produceren verkopen. Maar in een wijnregio in Toscane vind je op vele plekken wijnwinkels. Hoe leuk is het om een flesje mee naar huis te nemen. Stap binnen, proef en laat je adviseren!

Chianti wijn

Ja, een beetje doornsee misschien. Maar de Chianti wijn is dan ook één van de bekendste wijnen uit de regio. Ga je wijn proeven in Toscane, dan mag je deze wijn dus niet overslaan. Combineer deze wijn met wild of lam, dan smaakt die echt op z’n best. Al gaat deze rode wijn ook heel goed samen met steak. De soort druif die wordt gebruikt tijdens de productie van deze wijn is ‘sagiovese’ druif. Houd je ogen open tijdens een ritje door Toscane en stop wanneer je deze naam op een bordje voorbij ziet komen.

Wijn proeven in Toscane - Chianti

Ben je enthousiast geworden en wil je ook wijn proeven in Toscane? Bekijk hier ons aanbod aan airlodges in deze regio! 

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blog categorieën

Pagina delen

10

Molino a Fuoco

Familie van Oijen , 20 mei 2019

Gezellige vakantie gehad

Ervaring

De sfeer is fijn, gezellig. De ligging ook goed, aan strand en veel bezienswaardigheden om naar uit te wijken. Het winkeltje is de hele dag open en super fijn personeel. Het restaurant is erg goed en betaalbaar.

Tips in de omgeving

Veel kleine dorpjes maar ook leuke steden binnen bereik. De kust is mooi.

Bezocht Molino a Fuoco in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Airlodge.nl