Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Blog over de Airlodge: slapen met uitzicht op de sterrenhemel!

Zo maak jij binnen de kortste keren perfecte vakantiefoto’s!

Helaas zijn de zonovergoten dagen weer voorbij en staat de winter voor de deur. Dan vrolijken die prachtige vakantiefoto’s van jouw vakantie afgelopen zomer je weer helemaal op! Een azuurblauwe oceaan, de lekkerste gerechten en een wonderschone natuur. Kon je nog maar even terug… Gelukkig heb je die vakantiefoto’s nog! Nu is de vraag hoe maak jij de perfecte vakantiefoto? Met deze 6 tips spat jij straks van het plaatje!

1. Wees nieuwsgierig

Waar ga je naartoe? Waar je je airlodge ook hebt geboekt, verdiep je in de cultuur en lokale gebruiken. Ga op zoek naar de mooiste plekken en kijk wat voor foto’s anderen al hebben gemaakt. Probeer jouw reis over te brengen in je vakantiefoto’s. Van nieuwe gerechten, tot klassieke gebouwen en interessante inwoners. Bekijk bijvoorbeeld deze airlodge bestemming op Sardinië, hier word je zeker nieuwsgierig van! Laat je meeslepen door de sfeer op jouw vakantiebestemming. Dit is inspiratie op en top!

Vakantiefoto's

Foto van Karim MANJRA via Unsplash

2. Speel met kleur

Het geheim achter de kracht van jouw vakantiefoto’s zit hem in de kleur. Zeker op reis kom je de mooiste kleuren tegen! Groene palmbomen, een azuurblauwe oceaan, bloemen en parasols in alle kleuren…  Met verschillende kleurcontrasten kun je accenten leggen in je foto’s. Je kunt een hoofdonderwerp er meteen uit laten springen, wanneer de omgeving minder fel van kleur is. Of je kies juist voor een foto tijdens zonsondergang, dan lijken de kleuren nog levendiger. Tip: pas je kleding hierop aan!

Foto van Boudewijn Huysmans via Unsplash

3. Verras jezelf

Verras jezelf en anderen door het onmogelijke te doen! Denk aan vakantiefoto’s waarin je speelt met je achtergrond. Een simpel voorbeeld is de staande pose tegen de toren van Pisa. Wees vooral creatief! Zo kun je bijvoorbeeld het uitzicht laten weerspiegelen in je zonnebril of spannende actiefoto’s maken tijdens een duik in het water. Vergeet niet te spelen met een verrassende instreek van je foto’s!

Foto van Jeremy Bishop via Unsplash

4. Haal alles uit je omgeving

Wat zie jij in je omgeving? Is het een grote zonnehoed, een fancy ontbijtje, zeehonden op het strand of een typische foto met de Eiffeltoren. Of ga je op de foto met jouw luxe airlodge, waar je zo gek op bent? Bekijk hier een airlodge in Frankrijk die zeker fotowaardig is. Je hebt meer leuke elementen voor de perfecte foto tot je beschikking dan je denkt! Foto’s met eten, dieren of bijzondere plekken kunnen goed uitpakken. Wie kijkt er nou niet graag naar exotische vogels en schattige zeehondjes?

Foto van Bryan Hanson via Unsplash

5. Wees in het moment

Je herkent die momenten vast wel dat je bijna van tafel rolt van het lachen. Je vakantie is namelijk ook heel leuk! Soms wil je niets liever dan die gezelligheid met je medevakantiegangers overbrengen. Zorg dat je altijd in het moment bent. Waait de hoed van je vriendin of moeder in de lucht? Maak snel een foto! Is je vriend of vader heerlijk aan het genieten achter het stuur? Maak ook dan snel een foto. Want we weten allemaal, vaak zijn de spontane foto’s de allerleukste!

Photo van Maria Teneva via Unsplash

6. Zorg voor contrast

Heb je een stoere look? Kies dan voor een ruige achtergrond. Draag je zwart vandaag? Ga dan voor een kleurrijke achtergrond. Zo zorg je ervoor dat jouw hoofdonderwerp straalt. Voor het mooiste resultaat plaats je je hoofdonderwerp niet in het midden, maar juist een beetje naar de zijkant. Hoe gek dit ook klinkt, het werkt magisch!

Foto van Jakob Owens via Unsplash

Welke tips ga jij gebruiken om je vakantiefoto’s te laten stralen? Laat het mij weten via esmee@blogs4travel.nl

Wil jij jouw glamping ervaringen met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Airlodge.nl